Pentru mine, fotografiile reprezintă cea mai plăcută modalitate de a mă întoarce în timp și a mă transpune într-un anumit loc drag. Consider fotografia ca cea mai bună “proteză pentru memorie”, poate chiar o formă de egoism. Prin fotografii iau cu mine acele momente din viață care reprezintă ceva special.

     Rămân însă un adept al imortalizării locurilor deosebite pe vreme bună. Nu anotimpul e decisiv, ci lumina și elementele surprinse în cadru. Un strat de zăpadă imaculată poate fi la fel de frumos ca verdele primăverii. Mă întristez când văd imagini cenușii din locuri care mi-au rămas în memorie cu niște povești extraordinare. Un exemplu ar fi Veneția. Să fotografiezi o asemenea frumusețe pe vreme rea e ca și cum ai fotografia o femeie superbă dar acoperită cu burqa!

     Mi s-a spus de câteva ori că fotografiile mele seamănă cu niște vederi, cărți poștale. O iau ca pe un compliment. E exact ce mi-am dorit dintotdeauna, să îmi trimit mie însumi peste timp ceva asemănător unor cărți poștale cu locuri și momente dragi. Vi le ofer și vouă pentru a vă bucura, invitații virtuale pentru viitoare călătorii reale. Albumele cu imagini din jurul lumii conțin peste 6.500 de fotografii, vizionare plăcută!