Oameni deosebit de talentați au transformat fotografia în artă. Beneficiind de avansul tehnologiei digitale dar bazându-se mai ales pe talent și ani de studiu, unii fotografi realizează lucrări cu nimic mai prejos decât picturile celebre, expuse în marile galerii ale lumii. Mă rezum la a admira arta lor. Domeniul este atât de vast încât fotografii s-au specializat iar fotografiile se împart în zeci de categorii. Enumăr doar câteva mai reprezentative pentru a vă face o părere: fotografia abstractă, aeriană, arhitecturală, astro-fotografia, documentară, de modă, gastronomică, macro-fotografia, panorama, foto-jurnalismul, portretul, de călătorie, subacvatică și multe altele. Preferatele mele sunt: macro-fotografia, fotografia de călătorie și panorama. Având în vedere că macro-fotografia necesită un echipament sofisticat și costisitor, m-am rezumat la ultimele două. Fotografiile reprezintă cea mai plăcută modalitate pentru a mă întoarce în timp și a mă transpune într-un anumit loc drag.

       Consider fotografia ca cea mai bună “proteză pentru memorie”, poate chiar o formă de egoism. Prin fotografii iau cu mine acele momente din viață care reprezintă ceva special. Rămân un adept al imortalizării locurilor deosebite pe vreme bună. Nu anotimpul e decisiv, ci lumina și elementele surprinse în cadru. Un strat de zăpadă imaculată poate fi la fel de frumos ca verdele primăverii. Mă întristez când văd imagini cenușii din locuri care mi-au rămas în memorie cu niște povești extraordinare. Un exemplu ar fi Veneția. Să fotografiezi o asemenea frumusețe pe vreme rea e ca și cum ai fotografia o femeie superbă dar acoperită cu burqa! Cunoscându-mi opinia, un prieten susține totuși că Parisul poate fi o excepție, acel oraș frumos oricând.
       Mi s-a spus de câteva ori că fotografiile mele seamănă cu niște vederi, cărți poștale. O iau ca pe un compliment. E exact ce mi-am dorit dintotdeauna, să îmi trimit mie însumi peste timp ceva asemănător unor cărți poștale cu locuri și momente dragi. Vi le ofer și vouă pentru a vă bucura, invitații virtuale pentru viitoare călătorii reale. Albumele cu imagini din jurul lumii conțin peste 6.300 de fotografii, vizionare plăcută!