Capitala Siciliei este un oraș plin de viață și istorie, unde aroma portocalilor se îmbină cu istoria antică și cultura vibrantă. Un melanj fascinant de influențe arabe, normande și spaniole, oferind o experiență autentică siciliană.
Palermo își dezvăluie farmecul în străduțele sale labirintice, cu o combinație unică de arhitectură barocă, mănăstiri medievale și piețe aglomerate.
Fiecare colț ascunde o poveste, iar Catedrala este una dintre ele. Construită pe ruinele unei biserici bizantine, catedrala reflectă influențele diverse care au modelat orașul. Capela Palatină, este un exemplu remarcabil de arhitectură arab-normandă, cu mozaicuri strălucitoare.
Un refugiu liniștit în inima orașului îl reprezintă Grădinile Regale ale Palatului Norman, un colț de rai verde, cu fântâni, statui și vegetație luxuriantă.
O altă bijuterie arhitectonică, Piața Quattro Canti, este situată în centrul istoric și este înconjurată de clădiri magnifice, fiecare ilustrând o parte din istoria bogată a orașului. Aproape de aceasta, Teatrul Massimo este unul dintre cele mai mari teatre de operă din Europa, cu o arhitectură impresionantă și spectacole de clasă mondială.

Acest album conține 69 de imagini. Vizionare plăcută!